Rodila bebu kakva se rađa jednom u 625 mil. slučajeva
Ilustracija

Veronika, ime koje znači "ona koja nosi pobjedu"

Rodila bebu kakva se rađa jednom u 625 mil. slučajeva

U Sibiru je rođena beba koja je začeta prirodnim putem, ali se razvijala van materice. Bebu su nazvali Veronika, ime koje znači "ona koja nosi pobjedu", što je u potpunosti zaslužila.

Tridesetjednogodišnja majka, koja je željela da ostane anonimna, kao izbjeglica iz pokrajine Donbas u Ukrajini, završila je u Sibiru i tokom cijele trudnoće nije otišla na pregled, prenosi Radio Sarajevo.

Ipakm, njena beba uspjela je da preživi abdominalnu trudnoću, u vodenjaku van maternice. Osim male Veronike, do sada je zabilježeno samo 12 takvih slučajeva u svijetu. 

Majka i otac Veronike odlučili su da sačekaju porođaj kod kuće. U početku je sve bilo kako treba, žena je osjećala sve jače i češće kontrakcije, pripremala se za porođaj, a onda su kontrakcije naglo prestale. 

Par je tada odlučio da zatraži pomoć ljekara, gdje je trudnicu na kraju operisao tim od čak 10 lejkara. Operacija je bila složena i vrlo rizična, ali su preživele i majka i beba. 

"Shvatili smo da je operacija bila uspješna kada je beba počela da plače", rekao je doktor Marat Žažijev, jedan od ljekara koji je porodio pacijentkinju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.