Tri prirodna recepta za jesenje čišćenje lica
Ilustracija

Tri prirodna recepta za jesenje čišćenje lica

Nečistoće se svakodnevno nagomilavaju na našoj koži, a one dubinske se ne mogu očistiti lako.

Zato vam donosimo sjajne prirodne recepte koji će održavati vaše lice lijepim i sjajnim.

 

1. Bijeli luk

Vjerovala ili ne, i luk može biti od velike pomoći. Zbog svojih antibakterijska svojstva, bijeli luk je idealan u borbi protiv akni, i drugih infekcija na licu. Očistite čen, presjecite ga po sredini i nježno utrljajte na crvena područja. Ostavite tako da djeluje najmanje pola sata pa zatim isperite lice vodom.

2. Ulje čajevca

Radi se o prirodnom antiseptiku, koji se bori protiv bakterija, koje dovode do nastajanja bubuljica i mitesera. Kao i kod kapi za oči, nakapajte par kapi ulja na štapić, pa nanesite na upaljena mjesta. Ukoliko osjetite peckanje isperite lice, a sljedeći put razblažite ulje sa malo vode.

3. Limun

Limun je odličan za kožu, a pomaže i pri uklanjanju bubuljica. Sve što treba da uradite jeste da isječete limun na kolutove i da ih utrljate, odnosno ostavite na licu oko desetak minuta. Nakon toga lice isperite hladnom vodom.

Super žena

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.