Najljepša žena svijeta danas slavi rođendan
Monika Belući

Najljepša žena svijeta danas slavi rođendan

Monika Belući, žena koja je postala sinonim za vanvremensku ljepotu i privlačnost, danas je napunila 53 godine.

Prekrasna Italijanka rođena je 30. septembra 1964. godine u gradiću Città di Castello kao jedinica u skromnoj porodici. Monicina priča pomalo je drugačija od priča većine njenih koleginica jer ona nikad nije bila samo lijepo lice.

Iako je već s 13 godina privukla pažnju lokalnog fotografa i stala pred njegov objektiv kao model, Monika u tome nije vidjela ništa ozbiljno, već je nastavila slijediti svoj san da bude pravnica pa je nakon srednje škole, na Univerzitetu u Peruđi upisala pravo. Ipak, nekako je trebalo platiti troškove studiranja pa je odlučila iskoristiti svoj izgled i usput se počela baviti modelingom.

monikabeluci

Taj, na početku samo hobi, potpuno joj je promijenio život. Monika se s vremenom potpuno posvetila manekenstvu te odustala od studija. 1988. godine preselila se u Milano, sklopila ugovor s modnom agencijom i ubrzo sklopila ugovore s najpoznatijim svjetskim dizajnerskim kućama kao što su Dolce&Gabbana ili Dior. Pojavila se na naslovnicama najpoznatijih svjetskih modnih časopisa i svojom ljepotom privukla svjetsku pažnju.

monikabeluci

Kasnije je priznala da je shvatila da je pravo "predosadno za njenu ličnost".

1990. godine udala se za fotografa Claudija Bassa, ali brak je potrajao samo četiri godine. Prije toga su izlazili samo godinu dana.

Monika se nakon uspjeha u modelingu odlučila okušati i kao glumica pa je upisala časove glume da bi izbrusila svoju vještinu. Početkom devedesetih dobila je svoje prve filmske uloge, ali 1996. godina bila je prekretnica.

74341859cfbf3d78646

Dobila je ulogu Lise u filmu "Stan" i pokazala da nije samo lijepo lice ispred fotoaparata. Za ulogu u tom filmu dobila je i prve nominacije za filmske nagrade. Tad se zaljubila u svog glumačkog partnera, francuskog glumca Vincenta Cassela za kojeg se udala tri godine kasnije. S njim ima dvije kćeri, Devu i Leonie, ali razveli su se 2013. godine.

2000. godine potpuno je zaludjela muškarce ulogom u filmu "Malena", a tri godine kasnije pojavila se i u filmovima Matrix franšize. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.