Policija pronašla i oduzela oko 44 kg skanka
Ilustracija

Uhapšene dvije osobe

Policija pronašla i oduzela oko 44 kg skanka

Policija iz Tuzi u saradnji sa policajcima iz Odsjeka za borbu protiv droga juče su uhapsili V.C (20) i E. Lj. (22) zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija traga za B.B.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droga su juče, vršeći redovne poslove granične kontrole, lišili slobode dva lica zbog sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Policijski službenici intenzivno tragaju za još jednim osumnjičenim licem. Naime, službenici OGB Tuzi su, 29.09.2017. godine oko 20,00 časova, na putnom pravcu Tuzi – Mataguži, primjetili pmv „VW Golf III“ podgoričkih registarskih oznaka koje je pokušalo da izbjegne policijsku kontrolu na način što je naglo skrenulo i velikom brzinom pokušalo da se udalji. Brzom akcijom policije vozilo je pronađeno u dvorištu jedne kuće sa otvorenim vratima", saopšteno je iz policije.

Pregledom vozila, policijski službenici su u prtljažniku pronašli i oduzeli jednu veću pvc vreću, oblijepljenu sejlotep trakom, u kojoj se nalazila biljna materija temnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, tipa skank, ukupne težine od 21,6 kilograma.

"Daljim pregedom terena policijski službenici su, nedaleko od vozila, pronašli još jednu pvc vreću, oblijepljenu sejlotep trakom, sa sadržajem biljne materije tamnozelemne boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, tipa skanka, ukupne težine 22,9 kilograma. Preduzetim aktivnostima službenici Odsjeka i granične policije su identifikovali i lišili slobode V.C. (20) i E.Lj. (22), oba iz Podgorice, dok se za B.B. (19) iz Podgorice intenzivno traga, zbog sumnje da su počinili predmetno krivično djelo. Lica, droga i vozilo su predati Odsjeku radi daljeg postupanja", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da će pronađena opojna droga biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja. 

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je naložio da se V.C. i E.Lj. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a da se protiv B.B. podnese krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.