DPS: Politički dijalog samo u institucijama sistema

"Sastanak potvrda apsurdne pozicije"

DPS: Politički dijalog samo u institucijama sistema

Jučerašnji sastanak dijela opozicije još jedna je potvrda apsurdne pozicije u kojoj su se oni isključivo svojom krivicom našli. Zakonitost i legitimnost izbornog procesa i njegovih rezultata u više navrata potvrdili su svi relevantni međunarodni činioci, organizacije i institucije, pa je s toga krajnje iracionalno očekivanje dijela opozicije da upravo sa tih adresa dobiju podršku za ponavljanje izbora, navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista.

"Pored neprincipijelnog  stava opozicionih lidera da selektivno priznaju ishod izbora, i to u zavisnosti od toga da li im rezultat odgovara ili ne, istrajavanje na ponavljanju izbornog procesa, još jedan je dokaz političkog diletantizma ove grupacije.

O namjerama i ulozi  onog dijela opozicije koji je plaćen ruskim novcem, svjedoči  aktuelni sudski proces kao i brojne izjave visokih zvaničnika zemalja Evropske Unije i NATO -a.  Njihovi finansijeri i nalogodavci,  veoma otvoreno  ističu svoju ulogu u okupljanju i usmjeravanju crnogorske opozicije, kako bi se destruktivna petokolonaška misija prema  državi nastavila. Kada iz tog dijela opozicije, iznajmljenog i rentiranog od stranog faktora, dolaze zahtjevi za ponavljanjem izbora, oni se mogu tumačiti samo kao želja za popravnim ispitom pred njihovim mentorima, pokušaj da kamufliraju svoju nesposobnost i opravdaju ne mali novac koji su razni železnjakovi, rešetnjikovi  i slični zagovornici ruskog hegemonizma u njih uložili. Međutim,  kada onaj dio opozicije koji sebe naziva "građanskom", među kojima su i stranke koje se deklarišu kao "procrnogorske", nastupa podjednako ucjenjivački, nipodaštavajuću državne institucije i većunsku volju građana, postavlja  se pitanje njihovih motiva i namjera", saopšteno je iz DPS-a, povodom jučerašnjeg sastanka lidera većine opozicionih stranaka na kojem je dogovoreno  "da se neće vratiti u Skupštinu dok vlast ne ispuni njihov zahtjev za ponavljanje parlamentarnih izbora".

Stav Demokratske partije socijalista je da se politički dijalog sa opozicijom može voditi samo u okviru institucija sistema.

"Svako insistiranje na ponavljanju izbora, izraz je političke neodgovornosti opozicionih lidera i znak krize identiteta u kojoj se već duže vrijeme nalaze", saopšteno jeiz DPS-a.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.