Đukanović  autoritet broj jedan na našoj političkoj sceni, volio bih da bude predsjednik
Predrag Bošković

Bošković u emisiji "Načisto"

Đukanović autoritet broj jedan na našoj političkoj sceni, volio bih da bude predsjednik

Lider DPS-a Milo Đukanović je autoritet broj jedan na našoj političkoj sceni i upravo njega bi ministar odbrane Predrag Bošković volio da vidi kao narednog predsjednika države.

“DPS ima dovoljno kandidata koji mogu izaći bilo kom kandidatu opozicije. Što se mene tiče, iz punih usta mogu reći da je Đukanović autoritet broj jedan na našoj političkoj sceni”, istakao je Bošković u emisiji "Načisto". 

Ipak, ističe, odluka o njegovoj kandidaturi zavisiće i od Đukanovićeve procjene i želje.

A na to što su predstavnici građanske opozicije danas saopštili da će nastaviti sa bojkotom Parlamenta do ispunjenja dobro poznatih uslova opozicije-novi izbori, uslovi i termin za njihovo održavanje, Bošković jasno poručuje-vanrednih izbora nema.

“Izbori će biti 2020. godine. Smatramo da su institucije sistema jedino mjesto gdje se dijalog može voditi i ovu priliku koristim da pozovem opoziciju da se vrati u parlament, da tu nastavimo i otvorimo razne teme. DPS je uvjek za razgovor, nikad nije bio isključiv”, poručio je Bošković.

Ministar odbrane kazao je da će se truditi da u Vojsci Crne Gore ostanu najbolji.

“Direktorat za ljudska resurse je saopštio  da 22 vojnika ne zaslužuju da budu dio odbrambeni sistem Crne Gore”, rekao je on. 

Bošković je rekao da oni koji su širili etničku i međuvjersku netrpeljivost, i imali po 100 dana bolovanja godišnje ne zaslužuju da budu dio VCG.

Među onima kojima nije produžen ugovor ima onih koji imaju mrlja u biografiji.

On je kazao da je netačna teza šefa Sindikata VCG Nenada Čobeljića da su primljeni gori od boljih.

“Kada neko nosi uniformu, ne nosi je samo osam sati dok je u kasarni. On nosi uniformu 16 časova i predstavlja vojsku i van kasarne”, poručio je Bošković.

On, kako je naveo, prvi put čuje za pritužbe oko konkursa, dodajući da će sankcionisati odgovorne ukoliko se utvrdi da je bilo zloupotreba.

Ministar tvrdi da nije znao da je 17 od 22 vojnika kojima nije produžen ugovor u sindikatu Čobeljića.

Čobeljić je u uključenju u emisiju pitao Boškovića kako ti problematični podaci o 22 vojnika nijesu nađeni ranije, a Bošković je kazao da je u međuvremenu ojačan sistem provjera, a da su se neke stvari desile i relativno skoro.

Ministar odbrane je kazao da smatra da Veselin Veljović može dobro obavljati poziciju načelnika generalštaba i podsjetio da je bio na čelnim funkcijama u policiji.

Bošković je podsjetio da je načelnik generalštaba Ljubiša Jokić i da nije razgovarao sa Veljovićem na tu temu, iako ima odlične personalne odnose sa njim.

Bošković je kazao da su tačni navodi glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da su 16. oktobra Crnom Gorom kružile naoružane snage.

Izvor: CdM/Mina

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.