Opozicija u parlamentu da se bori za svoje političke ideje za koje su ih građani birali
Foto:Skupština Crne Gore

Brajović sa poslanicima EP

Opozicija u parlamentu da se bori za svoje političke ideje za koje su ih građani birali

Predsjednik crnogorske Skupštine Ivan Brajović razgovarao je danas sa poslanikom Evropskog parlamenta i kopredsjedavajućim Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Crne Gore (POSP) Dejvidom Martinom, o brojnim unutrašnjim i pitanjima iz evropske agende Crne Gore.

Naglašen je značaj POSP-a kao najvažnijeg mehanizma saradnje Evropskog parlamenta i Skupštine Crne Gore.

Brajović je istakao da Crna Gora ostaje privržena ideji o članstvu u EU, čvrsto je opredijeljena da istraje u reformskim aktivnostima, kako bi na kvalitetan način završila proces pristupnih pregovora i postala prva sljedeća članica EU.

On je naglasio da je od ključne važnosti poštovanje principa regate, odnosno vrjednovanje svake države na osnovu njenog individualnog učinka i sposobnosti da ispuni kriterijume za članstvo.

"Sagovornici su se saglasili da rezultati parlamentarnih izbora u Crnoj Gori pozitivno ocijenjeni od OEBS/ODIHR i svih drugih međunarodnih zvaničnika, ne mogu biti dovedeni u pitanje, već da je sljedeći zadatak usvajanje preporuka iz Izvještaja posmatračkih misija. Brajović je ponovio stav koji dijeli sa svim evropskim adresama, da opozicija treba u parlamentu da se bori za svoje političke ideje za koje su ih građani birali", navedeno je u saopštenju iz Brajovićevog kabineta. 

U razgovoru sa Dejvidom Martinom učestvovali su i poslanici parlamentarne delegacije POSP-a, potpredsjednik Skupštine Branimir Gvozdenović i poslanica Daliborka Pejović.

 Brajović je upoznao  danas delegaciju Evropskog parlamenta koju je predvodio potpredsjednik Ričard Čarnecki, sa tekućim i predstojećim parlamentarnim aktivnostima na domaćem i međunarodnom planu, kao i drugim činjenicama od značaja za reformske i integracione procese naše zemlje.

Poslanici Evropskog parlamenta iskoristili su susret sa predsjednikom Brajovićem za detaljnije upoznavanje sa političkim i ekonomskim prilikama u Crnoj Gori, kao i regionalnoj saradnji, pojašnjavaju iz Skupštine. 

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Željko Aprcović i predsjednik Odbora za evropske integracije Adrijan Vuksanović.

Poslanici Evropskog parlamenta učestvuju na Međuparlamentarnoj konferenciji „Nezavisna i moderna javna uprava u EU i zemljama kandidatima“koju organizuje odjeljenje Evropskog parlamenta za pretpristupne aktivnosti u saradnji sa Skupštinom Crne Gore i Regionalnom školom za javnu upravu (ReSPA), a biće održana u Danilovgradu, 29. septembra 2017.

Predsjednik Skupštine Crne Gore imaće uvodno obraćanje na otvaranju Konferencije sjutra u 9 sati, dok će poslanik Željko Aprcović biti kopredsjedavajući konferencijom.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.