Gegaj: Vjerujem da će i Srbija uskoro prihvatiti realnost
Nikola Gegaj

O zahtjevima da Crna Gora poništi priznanje Kosova

Gegaj: Vjerujem da će i Srbija uskoro prihvatiti realnost

Možda je posjeta Dževdeta Pacolija. kosovskog ministra spoljnjih poslova, Crnogorcima bila zanimljivija zbog činjenice da je sam Pacoli milijarder nego što je zvaničnik sa Kosova. Već nekoliko godina Crna Gora ima sa Kosovom državničke odnose.

Lider Pokreta za Promjene Nebojša Medojević je Pacolijevu izjavu da na Kosovu danas nema volje da se izglasa Sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom, nazvao poniženjem Crne Gore i zatražio da Vlada povuče priznanje kosovske državnosti.

Pitali smo za komentar Medojevićeve izjave poslanika DPS-a Nikolu Gegaja. Gegaj pak pita čime je to potpredsjednik Vlade Kosova ponizio Crnu Goru. Naprotiv, smatra da je Pacoli veoma afirmativno govorio o odnosima Crne Gore i Kosova a, što se tiče demarkacije, rekao decidno da to pitanje još uvijek nije usvojeno u kosovskom Parlamentu, zbog unutrašnjih političkih odnosa.

-Naglasio je da to što Sporazum nije izglasan ne može narušiti odlične odnose sa Crnom Gorom. Po mom mišljenju to nije poniženje, već priznanje ali i potvrda da je Crna Gora stvarni promoter mira, stabilnosti i bezbjednosti u regionu.- kaže za Kodex poslanik DPS-a Nikola Gegaj.

Gegaj poručuje da crnogorska javnost zna da mnogi koji govore o odnosima Crne Gore i Kosova bi bili najsrećniji kada ni Crna Gora ni Kosovo ne bi bili nezavisni a što je upravo rezultat njihove destruktivne politike. To se, poručuje Gegaj, zove dosljednost u propasti.

-A to želi naša opozicija koja bi, kad bi došla na vlast predvođena Demokratskim Frontom, ispunila ono osnovno u svom programu a to je poništenje učlanjena Crne Gore u NATO i poništenje priznanja, po njima, lažne države Kosovo.- konstatuje za Kodex poslanik DPS-a Nikola Gegaj.

Zbog toga će, poručuje im Gegaj morati da čekaju još dugo vremena da dođu na vlast. Ne zbog toga što je vlast predvođena DPS-om i njegovim koalicionim partnerima najbolja nego zbog tog što su oni takvi kakvi jesu. Što se tiče pitanja kosovske nezavisnosti Gegaj vjeruje da se neće dugo čekati pa da i sama Srbija prizna tu realnost, koju su priznale najrazvijenije države Evrope i Svijeta.

-Sve je izvjesnije da će Kosovo dobiti svoje mjesto u Ujedinjenim  Nacijama. Gospoda iz DF-a se moraju osloboditi retrogradnih shvatanja i mitomanije jer ne mogu živjeti vječno u iluzijama prošlosti. Svi ćemo zajedno, jednog dana, biti dio porodice razvijenih evropskih država i naroda, gdje nema podjela na nacionalnoj i vjerskoj osnovi. - poručuje za Kodex Nikola Gegaj.

Gegaj iz tog razloga smatra da navodi o otvorenom albanskom pitanju i priča o projektu Velike Albanije ne zaslužuju komentar.  

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.