Kašćelan: Neodgovorna vlast Cetinje zadužila za 25 miliona
Dušan Kašćelan

Kašćelan: Neodgovorna vlast Cetinje zadužila za 25 miliona

Cetinjski SDP smatra nedopustivim neodgovorno i nezakonito postupanje čelnika Prijestonice kada je u pitanju izvršavanje poreskih obaveza, kazao je Dušan Kašćelan, član Predsjedništva Opštinskog odbora te partije na Cetinju.

"Prema podacima Ministarstva finansija od 30. juna, Prijestonica Cetinje kasni pet rata po osnovu reprograma duga od 8,7 miliona eura, a prema našim podacima je dug za tekuće poreske obaveze lokalne uprave i njenih preduzeća veći od milion eura što ukupno iznosi gotovo 10 miliona eura. Poreski dug, uz kreditne obaveze od 10 miliona, te značajna dugovanja po raznim drugim osnovama potvrđuje naše tvrdnje da je sadašnji dug Prijestonice veci od 25 miliona eura," navodi Kašćelan.

Kako Kašćelan ističe, neprihvatljivo je da Prijestonica zapostavlja svoje zaposlene i ne uplaćuje im poreze i doprinose, a uporedo stvara cijeli niz nepotrebnih troškova. Čelnici Prijestonice, smatra on, bi morali da znaju da su radnici i građani Cetinja na prvom mjestu, a ne njihova "velika, nezarađena primanja."

Ostaviti dug koji je sada veći od 25 miliona eura, a dozvoliti da se stotinama građana Cetinja ne uplaćuju porezi i doprinosi na pošteno zarađene plate je nedopustivo, neodgovorno i nezakonito, napominje on.

"SDP će kao stožer nove vlasti insistirati na preispitivanju svih nezakonitih postupanja i insistirati na potpunoj javnosti kada je trošenje sredstava u pitanju. Radnici Prijestonice i njenih preduzeća, kao i svi naši sugrađani, uvijek će biti na prvom mjestu," zaključio je Kašćelan.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.