Mihailo Čađenović na slobodi
Mihailo Čađenović

Apelacioni sud ukinuo pritvor

Mihailo Čađenović na slobodi

Apelacioni sud nakon odluke Ustavnog suda odlučio je da iz pritvora oslobodi, vozača Andrije Mandića, Mihaila Čađenovića osumnjičenog u slučaju državni udar. Čađenović je izašao iz ZIKS-a oko 16 sati i 45 minuta.

Apelacioni sud je odbio kao neosnovane žalbe branilaca optuženih Dragana Maksića, Srboljuba Đorđevića, Milana Dušića i Branke Milić i u odnosu na ove optužene potvrdio rješenje Višeg suda u Podgorici.

Čađenović je, nakon izlaska iz ZIKS-a, kazao da za osam mjeseci nijesu uspjeli da ga, kako je naveo, slome da lažno optuži čovjeka s kojim provodi svaki dan već deset godina.

"Danas ću da proslavim pobjedu sa svojim najbližima protiv tužioca i mog rođaka, Saše Čađenovića, koji je pokušao da me natjera da lažno optužim Andriju Mandića. Nadam se da ćemo na kraju pobijediti", naveo je Čađenović.

Funkcioner DF-a Slaven Radunović kazao je da je osam mjeseci trajao pokušaj tužilaštva i sudstva da Čađenović uradi nešto nepošteno.

"Osam mjeseci je trajala njegova borba i na kraju je Čađenović pobijedio a Milivoje Katnić treba da se crveni do kraja života. Ovo je samo početak pobjeda pravdi nad nepravdom", naveo je Radunović.

Sud je uvažio žalbu branioca optuženog Mihaila Čađenovića i preinačio rješenje Višeg suda u Podgorici i ukinuo mu pritvor.

Apelacioni sud je odbio kao neosnovane zahtjeve za izuzeće predsjednika Višeg suda u Podgorici Borisa Savića, kao i postupajućih sudija Suzane Mugoše, Dragice Vuković i Vesne Pean.

Podsjećamo da je Ustavni sud juče utvrdio da je Čađenović nezakonito u pritvoru.

Demokratski front ranije danas pozvao je Apelacioni sud i institucije države da odmah oslobode Mihaila Čađenovića koji je jedan od osumnjičenih u procesu za pokušaj terorizma u toku izbornog dana.

Rtcg

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.