Nakon bjekstva uhapšen Budvanin, pronađen kokain, pištolj i veća suma novca
Pronađen kokain, Foto:Uprava policije

Nakon bjekstva uhapšen Budvanin, pronađen kokain, pištolj i veća suma novca

Budvanin L.R.(31) uhapšen je juče a kod njega je pronađeno i oduzeto oko pola kilograma kokaina i pištolj u ilegalnom posjedu.

Budvanska policija je juče oko 16 časova, postupajući shodno operativnim saznanjima, radi kontrole pokušala da zaustavi  "Golf V“, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao L.R. (31) a koji se tom prilikom nije zaustavio na znak „Stop“.

Brzom intervencijom policijskih službenika vozilo je pronađeno napušteno i zaključano u ulici Ribarskoj a ubrzo zatim pronađen je i uhapšen L.R. 

"Službenici Odsjeka Odsjeka za borbu protiv droge i CB Budva su, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres predmetnog vozila. Tom prilikom, službenici policije su pronašli i oduzeli pet pvc pakovanja sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain ukupne težine 496 grama", saopštila je Uprava plicije.

Policajci su jedno pakovanje pronašli u vozilu dok su četiri pvc pakovanja bila u prtljažniku ispod rezervne gume.

Kako se dodaje u policijskom sapštenju, u vozilu je pronađen i oduzet i pištolj marke CZ 99 sa okvirom u kojem se nalazilo sedam metaka kalibra 9mm, u ilegalnom posjedu, kao i veća suma novca za koju se sumnja da je stečena vršenjem krivičnog djela i elektronska vaga za precizno mjernje.

"Kriminalistički tehničar je kriminalistički obradio lice mjesta, izuzeo tragove i izvršio analizu pronađene materije kojom je utvrđeno da se radi o opojnoj drogi kokain.Pronađena i oduzeta opojna droga, pištolj i drugi predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je obavješten državni tužilac u VDT u Podgorici, koji je naložio da se L.R. liši slobode i da mu se uz krivičnu prijavu privede na dalju nadležnost zbog postojanja osnovane sumnje da je počino krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljenje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.