Rudnik uglja uspješno posluje, izvršava sve obaveze prema državi i zaposlenima
Foto:Vlada Crne Gore

Marković obišao Kop

Rudnik uglja uspješno posluje, izvršava sve obaveze prema državi i zaposlenima

Rudnik uglja je kompanija koja uspješno posluje, koja izvršava sve obaveze prema državi prema zaposlenima i ne samo to, nego ima ozbiljne razvojne planove i vjerujem da ćemo u narednim mjesecima obezbijediti i ozbiljna sredstva za nove investicije i novu proizvodnju, saopštio je Predsjednik Vlade Duško Marković nakon obillaska površinskog kopa Potrlica Rudnika uglja u Pljevljima.

On je rekao da je ovo prilika da i povodom Dana rudara, a i obilazeći ovaj površinski kop, izrazi poštovanje i zahvalnost zaposlenima u Rudniku uglja, injžinjerima, stručnjacima i menadžmentu.

markovic

"Vidimo da se ovdje sve radi po standardima, po najvećim mjerama zaštite i sigurnosti i obezbjeđuju se ozbiljne količine uglja za pljevaljsku Termoelektranu. Ovo je prilika, takođe, da kažem da je novi Upravni odbor sa predsjednikom na čelu i izvršni direktor sa njegovim cjelokupnim timom uradio u poslednjih par mjeseci ozbijne stvari na stabilizaciji kompanije, da je danas Rudnik uglja kompanija koja uspješno posluje, koja izvršava sve obaveze prema državi prema zaposlenima i ne samo to, nego ima ozbiljne razvojne planove i vjerujem da ćemo u narednim mjesecima, obezbijediti i ozbiljna sredstva za nove investicije i novu proizvodnju", kazao je premijer. 

Sumirajući utiske povodom radne posjete Pljevljima i susreta sa opštinskim rukovodstvom, premijer je saopštio da su konstatovali ozbiljan rad u opštini Pljevlja, ozbiljne pomake kada je u pitanju društvena, komunalna i socijana infrastruktura.

20170923PljevljaPVDuskoMarkovicObilazakcentralnogisjeverozapadnogdijelakopaPotrlicaFOTO3

"Dogovorili smo se da u najkraćem roku pronađemo odgovore na neke teške fiskalne izazove ne ugrožavajući ono sto su razvojne koncepcije Opštine i kada su u pitanju Pljevlja. Dakle, Pljevlja su za Vladu veoma važna, strateški prostor, prostor koji ima ozbiljne resurse i mi ćemo uraditi da sve to bude u funkciji većeg kvaliteta života gradjana u Pljevljima, ali i u funkciji razvoja Crne Gore i njene ekomonije", kazao je Marković. 

rudnik

Kako je naveo, to znači da moramo mnogo više da radimo, moramo biti povezaniji između sebe, moramo se postarati da opštinski prihodi, kao što se mi staramo da državni prihodi, budu naplaćeni.

"Da budžeti budu održivi, da se iz održivih budžeta kreira razvoj i iz tog razvoja da imaju koristi građani na ovom prostoru", rekao je Marković.

Prema njegovim riječima, dogovoreno je da se u najkraćem roku pronađem odgovor na teške fiskalne izazove ne ugrožavajući ono sto su razvojne koncepcije Opštine i kada su u pitanju Pljevlja.

20170923PljevljaPVDuskoMarkovicObilazakcentralnogisjeverozapadnogdijelakopaPotrlicaFOTO16

"Pljevlja su za Vladu veoma važna, strateški prostor, koji ima ozbiljne resurse i mi ćemo uraditi da sve to bude u funkciji većeg kvaliteta života građana u Pljevljima, ali i u funkciji razvoja Crne Gore i njene ekomonije", kazao je predsjednik Vlade.

On je ocijenio da ovakav pristup na terenu, gdje se stvara život ili nova vrijednost, daje rezultate.

"Centralni budžet je stabilizovan, ostvaruje se značajno iznad plana, a investiciona potrošnja raste i investicije su sve veće, rast ekonomije je na zadovoljavajućem nivou. To ne samo da želimo da održimo, nego želimo da unaprijedimo", poručio je Marković.

Na pitanje Javnog servisa da li će inicirati razgovore sa opozicijom pod uslovima koje oni traže, predsjednik Marković je rekao da otvoren poziv za razgovor kroz intitucije i Parlament i u Vladi, li da opozicija izbjegava takav način komunikacije sa vlašću, a ne bi trebalo jer su mandate dobili da budu u Parlamentu i, eventualno, u Vladi. 


I naglasio: „I ovoga puta ih pozivam na odgovornost, moramo biti odgovorni, vrata su otvorena... i predsjednik Demokratske partije socijalista gospodin Đukanović rekao da je DPS spremna za razgovor sa opozicijom, ali to mora biti u okviru institucija i to ne smije biti po modelu ucjene ili uslova – dajte nam datum izbora i doći ćemo na razgovor. Ne. Dođite da razgovaramo u institucijama pa će biti otvoreno i pitanje izbora – to je poruka odgovorne vlasti, to je institucionalna poruka opoziciji, vjerujem daće je razumjeti“. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.