Milačić: Pa šta ako je, tata, vaš sin peder?
Foto:Twiter@Pr Centar

Poruka roditeljima

Milačić: Pa šta ako je, tata, vaš sin peder?

Lider pokreta "Otpor beznađu" Marko Milačić oglasio se povodom juče održane Parade ponosa u Podgorici.

Milačić je na svom Facebook profilu komentarisao transparente koje su nosili roditelji LGBT osoba.

Milačić zamjera roditeljima što istakli natpise "Moj sin je peder", "Ponosna na svog sina pedera". To je slično, smatra Milačić, kao da je na transparentu istaknuto, "Moj sin ima plave oči", ili "Moj sin je dešnjak", ili "Moj sin ima hemoroide". Važnije je, poručuje on, da li su njihovi sinovi dobri ljudi.

"Pa šta ako je, tata, vaš sin peder? Zar vaš sin, cijenjeni roditelju, prije toga što je peder, nije i čovjek, imenom i prezimenom, prvo čovjek, a potom peder. Zar bih ja znao da je vaš sin peder, i, hipotetički, mogao da ga opsujem na ulici zato što je peder, da mi vi to sada, transparentom, ne uzvikijete: "Čujte i počujte, Crna Goro, svijete, moj sin je peder, čujete li, peder?!" Evo, sada od vas to prvi put čujem! Nisam znao. Znam, tata, da - ukoliko i vi nijeste, što je rjeđe, na nekom NVO platnom spisku, dakle, ukoliko ste zaista neprofitni - da možda želite da podržite sina, olakšate mu. Razumijem. Ali, tata, ovo nije način. A šta ako je vaš sin peder i uz to kriminalac; peder i prevarant; peder i svaštočina, peder i, da skratim, loš čovjek? Da ga podržim? Bekona cijenim zbog njegove filozofije, a ne zato što je bio peder", napisao je Milačić i dodao:

"I vi, ponosna mama - ako ste uopšte mama, ako ste uopšte mama pedera i ako ne primate novac za ovaj transparent, ako nijeste dio velike igre - ne intresuje me što je vaš sin peder, i da ga ne znam, a da ga negdje slučajno sretnem, isto bih ga cijenio ili ne bih, prema njegovim kvalitetima, a ne prema njegovom seksualnom afinitetu".

Milačić je imao poruku za mame i tate:

"Savjet: budite ponosni na vaše sinove zato što su dobri i uspješni ljudi, a, ako ste na njih ponosni samo zato što su pederi bojim se da to nije dovoljan razlog za bilo kakav ponos".

Lider Pokreta beznađu je takođe naveo da je za njega istinska parada ponosa, parada ljubavi između žene i muškarca, ono što nam.kaže, nestaje i za šta kao odgovorni pojedinci, kao društvo i država, kao čovječanstvo, moramo da se borimo.

"Sistemska borba za povećanje nataliteta je odsudna bitka ove zemlje, koja izumire, izazov vijeka.", poručio je Milačić.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.