Banjaluka: Žena  pretukla i zadavila supruga, rekla da je pao s kreveta
Foto: Novosti.rs

Banjaluka: Žena pretukla i zadavila supruga, rekla da je pao s kreveta

U Okružnom sudu u Banjaluci u petak je počelo suđenje Bjelici Bijelić (66), optuženoj da je 4. aprila pretukla i golim rukama zadavila svog muža Dušana (86) u njihovoj kući u banjalučkom naselju Veseli brijeg.

Pred sudom su svjedočile komšinice Staka Topić i Ankica Račić, koje su u sudnici ispričale da su se Bijelići često svađali, i da se Dušan prije zločina žalio da ga Bijelica tuče i da mu prijeti ubistvom, pišu Novosti.

Topićeva kaže da ju je Bjelica kobnog dana pozvala i rekla joj da je Dušan umro nakon što je tri puta pao s kreveta.

''Došla sam u njihovoj kuću i Dušana zatekla kako potrbuške leži, a glava mu je bila naslonjena na tepsiju u kojoj je bilo dosta krvi. Na sebi je imao bijelu pidžamu, a krvi je bilo i po leđima'', ispričala je Topićeva.

Ona kaže da je Bjelica mirno sjedjela na kauču i da je u jednom trenutku prokomentarisala: "Ima Boga... Šta je on sve meni radio...".

''Potom je rekla da joj je žao i onda je počela da plače'', istakla je Topić.

Ankica Račić ubijenog je opisala kao tihog i mirnog čovjeka, koji je bio znatno sitnije građe od supruge. Za Bjelicu je rekla da je veoma agresivna i konfliktna osoba, koja nije bila u dobrim odnosima sa više komšija, i da je sklona alkoholu.

''Zadnjih pet godina iz njihovog dvorišta se često čula vika i galama. Stalno su svađali, ona je njega psovala i svašta mu govorila. Zbog svađa on je često spavao u šupi, jer bi mu ona zaključala kuću i kapiju. Moj muž mu je nosio merdevine i pomagao mu da pređe preko ograde'', rekla je Račićeva.

Prema njenim riječima, Dušan je plačući komšijama znao da se žali na Bjelicu i priča kako ga ona tuče i maltretira.

Zbog toga je reagovala i policija i Centar za socijalni rad, ali je on odbio da ide u dom nakon što mu je supruga obećala da ga više neće tući.

Od hapšenja, Bijelica Bijelić nalazi se u pritvoru KPZ Banjaluka, gdje deli ćeliju sa Kristinom Jovković (32), koja je osuđena na 12 godina zatvora zbog ubistva bivšeg momka Aleksandra Mujčinovića (44) iz Banjaluke.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.