Duterte:  Imaš sina umješanog u drogu? Jednostavno ga ubiješ i nikom ništa
Rodrigo Duterte

Dao i naređenje policiji

Duterte: Imaš sina umješanog u drogu? Jednostavno ga ubiješ i nikom ništa

Tokom nedavnog govora, filipinski predsjednik Rodrigo Duterte pomenuo je da je dao naređenje policiji da može da ubije njegovog sina ako je umješan u poslove s drogom, piše danas britanski GMA njuz.

"Moje naređenje je da te ubiju ukoliko te uhvate i ja ću zaštititi policiju koja te ubije", rekao je, prema sopstvenim riječima, Duterte svom najstarijem sinu 42-godišnjem Paolu Dutertu, koji je zamjenik gradonačelnika grada Davao, piše GMA njuz, a prenio je britanski dnevnik Gardijan.

Gardijan piše i da su Paolo, takođe poznat i kao Pulong, kao i Duterteov zet, advokat Manases Karpio, optuženi da su umješani u kinesku transnacionalnu narko-mrežu, koja je krijumčarila drogu preko filipinske uprave carina.

I Pulong i Karpio negirali su te navode, tvrdeći da su bazirani na glasinama.

Međutim, Duterte je tokom govora članovima filipinske vlade ponovio svoj stav koji je javno iznio još dok je bio gradonačlenik Davao Sitija, a kada su se prvi put i pojavile glasine o umješanosti njegovog najstarijeg sina u poslove s drogom.

"Rekao sam ranije, imaš sina umješanog u drogu? Jednostavno ga ubiješ i niko nema ništa da ti kaže", kazao je Duterte, prenosi Mondo.rs.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.