Izbjeglica iz Iraka pronašla i vratila torbu sa 14.000 eura!
Ilustracija

Njemačka

Izbjeglica iz Iraka pronašla i vratila torbu sa 14.000 eura!

Njemačka policija javno je pohvalila ženu izbjeglicu iz Iraka koja je policiji predala pronađenu torbu u kojoj je bilo 14.000 eura.

Torbu je u vozu metroa u Berlinu u petak, 16. septembra, u večernjim časovima zaboravila žena stara 78 godina. Čim je shvatila šta se desilo, obratila se operatorima metroa, ali oni nisu mogli da pronađu torbu.

Torbu sa novcem u međuvremenu je našla 16-godišnja učenica iz Iraka, koja je o tome obavijestila svoju majku. Dva dana kasnije, torba je predata policiji.

"Učenica je pronašla torbu sa 14.000 eura i predala je policiji. Vlasnica je srećna. Svaka čast i hvala vam", objavila je berlinska policija na svom Twitter nalogu, prenosi N1 pozivajući se na Srnu.

Porodica mlade Iračanke živi u izbjegličkom centru i vjerovatno će dobiti nagradu, prenijeli su njemački mediji.

Prema njemačkom zakonu, nagrada u ovakvim slučajevima iznosi tri odsto vrijednosti pronađenog predmeta ili novca. Vrijednost se umanjuje za polovinu ako je stvar pronađena u javnom prevozu.

U ovom slučaju, to znači da će iračka porodica dobiti nagradu od 210 eura.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.