OVAKO SE ŠIRI DOBROTA: Porodici Zejak stiže pomoć u kući!
Tihomir sa djecom

U akciju se uključuje i Dom starih iz Bijelog Polja

OVAKO SE ŠIRI DOBROTA: Porodici Zejak stiže pomoć u kući!

Gerontodomaćice Doma starih iz Bijelog Polja će od danas pospremati i pomagati u kući porodici Zejak i tako olakšati život samohranom ocu dvoje maloljetne djece.

Dobrota se širi a talas humanosti zapljusnuo je Bijelo Polje. Samohranom ocu dvoje maloljetne djece Tihomiru Zejaku stiže nova pomoć.

Naime, nakon što je juče ekipa portala Kodex napravila dogovor sa restoranima Dvor i Osteria Talia o višemjesečnom pripremanju i dostavi obroka za Zejaka i njegovu djecu našu redakciju kontaktirali su iz Doma starih iz Bijelog Polja, kako bi dali svoj doprinos ovoj akciji.

Podsjetimo, Zejak je srčani bolesnik sa pet bajpasa, koji preživljava sa 131 euro invalidske penzije ,60 nakon što plati sve komununalije i kupi ljekove, a uskoro ga očekuje još jedna operacija.

Zahvalan što smo uspjeli da mu obezbijedimo kuvane obroke za mališane i njega imao je još jednu molbu:

"Ja zbog bolesti nisam u stanju da održavam kuću. Eto ako bi neko mogao ponekad da istu očisti, usisa i počisti prašinu", rekao nam je Tihomir juče.

Dom starih iz Bijelog Polja u mogućnosti je da pomogne porodici te će od sada zaposlene te ustanove održavati dom Zejaka.

"Sa velikim zadovoljstvom ćemo se odazvati humanitarnoj akciji u kojoj ćemo se potruditi da pomognemo gospodinu Zejaku i njegovoj djeci. Trenutan vid pomoći ogledaće se kroz pomoć u kući, a istu ćemo pružiti posredstvom naših gerontodomaćica. Nadamo se da će naše malo, porodici značiti mnogo", kazala je u izjavi za portal Kodex Adela Crnovršanin, koordinator na projektu "Njega starih lica" iz JU Dom Starih Bijelo Polje.

domstarihbijelopolje

Dom starih u Bijelom Polju

Takođe, kako je ekipa portala Kodex dogovorila sa direktorom Doma starih Dejanom Pavićevićem, nakon isteka perioda dogovorenog sa restoranima obroci iz kuhinje Doma starih u budućnosti će biti dostupni porodici Zejak.

Time su uslišene sve molbe samohranog oca Tihomira, a njegovoj djeci makar malo ispunjena praznina zbog gubitka majke.

I dalje pozivamo ostale restorane, privrednike i sve ljude koji su u mogućnosti pa priskoče u pomoć Tihomiru i njegovoj djeci ali i svim ljudima kojima je pomoć potrebna.

Jer, dobro se dobrim vraća.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.