Lideri opozicionih  partija pozvani na razgovore sa ambasadorima članica EU
Ilustracija

Lideri opozicionih partija pozvani na razgovore sa ambasadorima članica EU

Delegacija Evropske unije (EU) u Crnoj Gori će naredne nedjelje organizovati sastanke lidera opozicije sa ambasadorima članica Unije, saznaju “Vijesti”.

Iz Delegacije su već poslali pozivnice liderima svih parlamentarnih opozicionih stranaka, a prvi   razgovori sa ambasadorima počeće u ponedjeljak 18. septembra.

Prema informacijama Vijesti na sastanak sa ambasadorima članice EU pozvani su lideri Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić, Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, kao i lideri Demosa i Demokrata Miodrag Lekić i Aleksa Bečić. Na sastanak sa evropskim diplomatama pozvan je i predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković, dok će Demokratski front (DF) predstavljati članovi predsjedništva Andrija Mandić, Milan Knežević, Nebojša Medojević i Janko Vučinić.

Iz Delegacije EU u Crnoj Gori  nije odgovoreno koji je povod za organizovanje sastanka sa opozicionim liderima, niti ko je tražio organizovanje razgovora. 

Sagovornici Vijesti iz opozicije kazali su da će na sastanku pojasniti razloge bojkota parlamenta, i pojasniti da se  politička kriza u Crnoj Gori može riješiti jedino raspisivanjem vanrednih parlamentarnih izbora naredne godine. 

“S obzirom da odavno ukazujemo na potrebu uključivanja međunarodnog faktora u rješavanje krize, očekujemo da će nam ambasadori predstaviti konkretne modele”, kazao je sagovornik. 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.