Podgorica: Uhapšen advokat zbog utaje poreza
Ilustracija

Pričinio štetu državnom Budžetu u ukupnom iznosu od 24.338 eura

Podgorica: Uhapšen advokat zbog utaje poreza

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sektora kriminalističke policije su danas lišili slobode advokata Nebojšu Asanovića i uz krivičnu prijavu ga priveli nadležnom državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo utaja poreza i doprinosa u produženom trajanju.

"On je, kako se sumnja, u periodu 2013 – 2016. godine, nadležnom organu davao lažne podatke o zakonito stečenim prihodima i prikrivao podatke koji se odnose na utvrđivanje poreskih obaveza, primajući naknade svojih klijenata mimo poslovnog računa, na svoje privatne račune otvorene kod više poslovnih banaka u Podgorici", kazali su iz Uprave policije.

Asanović je na taj način, sumnja se, pričinio štetu državnom Budžetu u ukupnom iznosu od 24.338 eura.

 

                                                       

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.