Francuska: Banalnom kontrolom pronađeno tri miliona eura
ilustracija

Francuska: Banalnom kontrolom pronađeno tri miliona eura

Tri miliona eura u gotovini zaplijenjeno je u Parizu, u stanu i bankarskim sefovima jednog bračnog para koji se bavi ugostiteljstvom, saopštili su danas izvori bliski policiji.

Slučaj je počeo 4. septembra banalnom kontrolom konzimiranja narkotika.

Ćerka tog para je bila privedena u jednoj pariskoj četvrti jer je pušila marihuanu. Policija je kod djevojke našla oko 50 grama marihuane i nekoliko grama kokaina.

Tokom pretresa kuće gdje živi s roditeljima, nađeno je 428.000 eura u gotovini.

Parisko tužilaštvo je potom otvorilo istragu zbog utaje poreza i pranja novca. Pregledom bankarsih sefova policija je našla još 2,7 miliona eura, takođe u gotovini.

Istražitelji sada pokušavaju da otkriju porijeklo novca, naveli su policijski izvori koji ne isključuju mogućnost da je novac ipak zarađen ugostiteljstvom.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.