Prestanite sa korištenjem ovog izbjeljivača jer može da vam uništi zdravlje
Ilustracija

Prestanite sa korištenjem ovog izbjeljivača jer može da vam uništi zdravlje

Zdravstveni radnici su u najvećoj opasnosti.

Redovna upotreba varikine i drugih uobičajenih sredstava za dezinfekciju u vezi je sa visokim rizikom od fatalnih bolesti pluća, piše Lepa & Srećna.

Bolničarke i spremačice, kao i sve druge osobe koje redovno koriste izbjeljivač, izloženi su dejstvu opasnih hemikalija koje se kriju u mnogim dezinfekcionim sredstvima.

Razni antibakterijski sprejevi takođe sadrže ove opasne materije, a istraživanje pokazuje da upotreba čak i jednom nedjeljno povećava rizik od emfizema pluća i hroničnog bronihitisa za gotovo 30 odsto. To pokazuje istraživanje koje su 30 godina zajednički sprovodili francuski i engleski naučnici.

Zdravstveni radnici su u najvećoj opasnosti, zbog redovnog korištenja sredstava za dezinfekciju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.