Senzacionalno osvojila US Open: Sloun Stivens od 957. igračice svijeta do titule
Sloun Stivens, Foto: AA

Vratila se nakon povrede

Senzacionalno osvojila US Open: Sloun Stivens od 957. igračice svijeta do titule

Sloun Stivens pobijedila je Medison Kiz u sinoćnjem sveameričkom finalu grand slam teniskog turnira US Open i na spektakularan način se nakon osam mjeseci vratila u svijet tenisa nakon teške povrede.

Prije svega nekoliko sedmica Stivens je bila čak 957. igračica na svjetskoj WTA listi, a do početka turnira u Njujorku stigla je do 83. pozicije.

Ona je senzacionalno stigla i do finala US Opena u kojem je ponovo iznenadila i rezultatom 2:0 u setovima (6:3, 6:0) sunarodnjakinju Kiz koja je trenutno 15. igračica svijeta.

“Da mi je neko rekao da ću osvojiti US Open, ne bih mu povjerovala“, izjavila je Stivens nakon osvajanja prvog grand slam naslova u karijeri.

Zahvalila se  posebno za podršku koju su joj pružili roditelji, a nakon osvajanja turnira i novčane nagrade od 3,7 miliona dolara se našalila da bi se trebala penzionisati jer će biti teško ponoviti taj uspjeh.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.