Bolt: Moji rekordi će trajati dvije decenije

Bolt: Moji rekordi će trajati dvije decenije

Višestruki olimpijski pobjednik i svjetski prvak u atletici Jamajčanin Usein Bolt izjavio je kako vjeruje da će njegovi svjetski rekordi u trkama na 100 i 200 metara ostati na snazi "najmanje 15, 20 godina".

Jedini sprinter koji je u trkama na 100 i 200 metara osvojio tri uzastopne olimpijske zlatne medalje, završio je karijeru prošlog mjeseca, nakon Svjetskog prvenstva u Londonu.

Bolt drži svjetski rekord od 9,58 sekundi na 100 metara, dok rekord na 200 metara drži rezultatom od 19,19 sekundi. 

"Mislim da će rekordi trajati neko vrijeme. Mislim da je naša era sa Yohanom Blakeom, Justinom Gatlinom, Asafom Powellom i ostalim momcima bila najbolja era atletičara. Da je rekord trebalo da bude oboren bio bi oboren u ovoj eri, pa mislim da će ti rezultati ostati na snazi najmanje 15, 20 godina", rekao je Bolt, prenosi AA.

Jamajčanski sprinter je tokom karijere osvojio 22 medalje, 14 na svjetskim prvenstvima (11 zlata, dva srebra, jednu bronzu) i osam olimpijskih (sva zlata).

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.