Ulcinj: Uhapšene 4 osobe zbog droge, državljani Srbije protjerani iz zemlje

Ulcinj: Uhapšene 4 osobe zbog droge, državljani Srbije protjerani iz zemlje

Službenici granične policije Ulcinj su u sadejstvu sa Odeljenjem bezbjednosti Ulcinj i Odsjekom za borbu protiv droga, juče su od 6 do 9 časova u naselju Velika plaža, u blizini ušća rijeke Bojana, sproveli akiciju “Pojačana kontrola kretanja, rada i boravka stranih državljana”, saopštila je Uprava policije.

U akciji je kontrolisano 35 stranih državljana i 11 državljana Crne Gore.

"Policijski službenici su, prilikom kontrole, pronašli i oduzeli oko 20 grama biljne materije tamnozelene boje za koju sumnja da je opojna droga marihuana i tom prilikom lišili slobode četiri lica zbog počinjenog prkršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga. Protiv ovih lica biće podnijete prekršajne prijave. Nadalje, 14 lica je kažnjeno zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o strancima", navela je policija u saopštenju izdatom danas.

Kako se dodaje, zbog počinjenog prekršaja iz člana 137 Zakona o strancima, inspektor za strance OGB Ulcinj podnio je deset prekršajnih naloga.

Kažnjeno je devet državljana Republike Srbije i jedan državljanin Makedonije.

"Zbog utvrđenih nepravilnosti, na osnovu člana 34 Zakona o strancima uručena su četiri rješenja o otkazu boravka do 90 dana. Rješena su uručena držvljanima Republike Srbije, sa obavezom  napuštanja  teritorije  Crne  Gore  do  01.09.2017.  godine i zabranom  ulaska  u Crnu Goru do  01.12.2017.  godine", zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.