Saradnik cg kriminalnih grupa mučen i upucan, operacija završena u Barseloni
Nebojša Stojković Stojke

Saradnik cg kriminalnih grupa mučen i upucan, operacija završena u Barseloni

Nebojša Stojković Stojke (49), vođa rakovičkog klana kojeg je neidentifikovani napadač ranio u ponedeljak uveče u Barseloni, operisan je juče i ljekari su mu izvadili metak iz grudi.Španska policija nije uhapsila njegove atentatore, a pretpostavlja se da je Stojković prije nego što je upucan, mučen.

Niko za sada ne želi da prognozira da li će se Stojković oporaviti jer mu je atentator pucao i u glavu, ali mu metak nije povrijedio mozak. Napadač mu je odsjekao i vrh jednog prsta, a ne dva, kako su prenijeli mediji u Španiji.

To mučenje žrtve ukazuje da je iza atentata više nego ozbiljan Stojketov protivnik, te da je moguće da je motiv napada sukob oko droge, tačnije kokaina, piše Blic.

Lokalni mediji inače nisu objavili Stojkovićev identitet, već ga samo opisuju kao čovjeka od četrdesetak godina, srpske nacionalnosti.

Katalonski list "La Vangardija" piše da kod ranjenika nisu pronađena nikakva dokumenta, dok je u blizini njegovog tijela pronađen pištolj kalibra devet milimitara kojim je najvjerovatnije upucan.

Iako zasad nije poznato ko je i po čijem nalogu ispalio hice Stojkoviću u grudi i glavu, pretpostavlja se da se na meti našao zbog neraščišćenih računa u kriminalnim poslovima sa Balkana.

Prema operativnim podacima, Stojković se sve više uključivao u međunarodno krijumčarenje kokaina, pa se ispituje da li je zbog toga u sukobu sa nekom balkanskom rivalskom grupom. Poznato je i da je u dobrim odnosima sa grupom Luke Bojovića, a time i sa „škaljarcima“ iz Kotora. Sa Bojovićem, koji je na robiji upravo u Španiji, spojio ga je zet Ljubo Bigović, visokopozicionirani član barske kriminalne grupe. Upravo zbog tih veza istražitelji ne isključuju mogućnost da iza atentata stoji rivalski kavački klan.

S druge strane, Stojković je uključen u velike poslove izgradnje stanova i poslovnog prostora u Beogradu, pa je moguće i tu naći povod za napad na njega, piše Blic.

U međuvremenu, španska policija je stupila u kontakt sa srpskom policijom da bi dobila sve informacije o njegovoj kriminalnoj prošlosti, sadašnjim aktivnostima, kontaktima i sukobima ne samo u Srbiji, već i Crnoj Gori, kao i na Pirinejskom poluostrvu. Informacije koje su španski istražitelji dobili od Dejana Jusufovića, Stojketovog prijatelja koji je sa njim bio u momentu napada i koji nije povrijeđen, zasad nisu od koristi.

- Stojke je već mjesecima išao u pratnji nekoliko muškaraca, što govori da nije bio bezbrižan. Pored toga, imao je i rezervnu bazu, u Meljaku, gdje se možda osjećao bezbjednije nego u prijestonici. Srbiju je napustio neposredno posle policijske akcije „Ares“ sredinom jula 2017. Tada je pretresen njegov stan na Vidikovcu, on nije bio kod kuće i ništa sumnjivo nije nađeno. Sjutradan je otputovao iz Beograda - naveo je izvor „Blica“.

U vezi sa Sorajom?

Stojković je navodno svojevremeno bio u vezi sa Sorajom Vučelić. Nju je, prema nezvaničnim informacijama, upoznao preko članova barske kriminalne grupe, kojoj pripada i njegov zet Ljubo Bigović. Zanimljivo je da je Soraja bila na večeri sa Arminom - Mušom Osmanagićem, nakon čega je on ubijen, a ta likvidacija se povezivala sa klanom Luke Bojovića.

Izvor:Blic.rs

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.