Za koga su Banović i Vujović namijenili snajpere?
Ilustracija

Policija istražuje

Za koga su Banović i Vujović namijenili snajpere?

Nakon što je policija uhapsila Podgoričanina Marinka Banovića (41), kod kojeg je policija dvije snajperske puške sa optičkim nišanom i prigušivačem izvori bliski istrazi tvrde da, osim potrage za Đurom Vujovićem, koji je uspio da pobjegne istražitelji imaju zadatak da otkriju što su dvojica bivših robijaša namjeravala sa snajperima.

Banoviću je juče određen pritvor od 72 sata dok za Vujovićem policija intezivno traga, piše Pobjeda.

Već sada istražitelji imaju određena operativna saznanja na osnovu kojih će usmjeravati istragu.

Meta, čaure Činjenica da se radi o bivšim robijašima je dodatno upozorenje istražiteljima da oprezno ispitaju sve pravce. Jedan je da su dvojica prijatelja išla u krivolov.

Više izvora potvrdilo je da se sumnja da su Vujović i Banović i ranije išli u lov na srndaće. Čak su se često hvalili prijateljima trofejima iz krivolova, a lovačke priče potkrepljivali su fotografijama koje su im pokazivali.

Pitanje na koje će istraga morati da nađe odgovor je – zašto su im bili potrebni prigušivači?

Činjenica da je u Banovićevom automobilu pronađeno skoro 15 čaura govori da ništa nijesu prepuštali slučaju i bili su svjesni da ne smiju ostaviti tragove. U automobilu je pronađena i meta, što potvrđuje da su uvježbavali gađanje.

Vujović i Banović su prethodno radili upucavanje, a nakon toga pokupili sve čaure. Istražitelji ne isključuju u potpunosti i mogućnost da su osumnjičeni nabavili oružje kako bi ga prodali, što će se detaljnom istragom utvrditi.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.