Lekić priprema tužbu protiv Gorana Danilovića?
Danilović i Lekić

Zbog nelegalnog zakazivanja izborne skupštine

Lekić priprema tužbu protiv Gorana Danilovića?

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić priprema tužbu protiv Gorana Danilovića kojeg je isključio iz Izvršnog odbora stranke, zbog, kako tvrde iz njegovog tabora, zloupotrebe službenog položaja i nelegalnog zakazivanja izborne skupštine. saznaje Pobjeda.

Rat dvije struje u Demosu nastavlja se uoči izborne skupštine koja je zakazana za 27. avgust, a koju Lekićevi istomišljenici nazivaju „privatnim skupom“ i smatraju nelegitimnom jer, kako ističu pozivajući se na član 25 partijskog statuta, to tijelo zasijeda jedino ako to predloži predsjednik partije ili Glavni odbor.

Sukob se zaoštrio nakon dolaska dijela partijskih članova, koji podržavaju Gorana Danilovića, u partijsku centralu da traže plate za jul, sa namjerom da ne napuste prostorije dok ne budu isplaćeni.

Zbog toga je u ponedjeljak popodne u partijskim prostorijama intervenisala policija.

Željko Savović, kojeg je Lekić nakon što je rasformirao Izvršni odbor angažovao za finansije u partiji, ostao je pri stavu da će platu dobiti samo oni koji je zarade.

Platu za jul, kako Pobjeda saznaje, nije dobilo sedmoro članova Demosa koji podržavaju frakciju Gorana Danilovića. To su Dušan Slijepčević, Nikola Milić, Milivoje Brković, Marjana Jušković, Snježana Pavićević, Slaven Kraljević i Danilo Bešović. Željko Savović uputio im je pisano obavještenje u kojem navodi da su obavezni da dostave izvještaj o onome šta su radili tokom jula kako bi dobili platu za taj mjesec

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.