Stotine vatrogasaca gasilo požare kod Zadra i Šibenika
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Stotine vatrogasaca gasilo požare kod Zadra i Šibenika

Hrvatski vatrogasci lokalizovali su tokom noći požare na području Šibenika i Zadra, prenijela je jutros Hrvatska radio-televizija i dodala da je u odbrani grada Drniša od vatrene stihije noćas učestvovalo više stotina vatrogasaca.

"Stanje je znatno bolje nego sinoć, vatra je zaustavljena kilometar i po prije Drniša. Nema stradalih ni ugroženih objekata, a na terenu je 200 vatrogasaca i vojnika. Tri kanadera krenula su jutros na to područje", navodi HRT.

Vatra je sinoć planula i između Omiša i Dubaca. Zbog toga je bila zatvorena dionica Jadranske magistrale Pisak-Dupci.

Situacija na zadarskom području jutros je mnogo mirnija.

Nakon sastanka kriznog štaba u vatrogasnom domu u Benkovcu, lokalni zvaničnici i ministri unutrašnjih poslova i saobraćaj obišli su mjesta gdje su izbili požari na području Zadra.

Agencija Hina javila je da je u požaru kod Brela koji je od ranog jutra pod kontrolom vatrogasaca, izuzev dvije manje vatre visoko u planinskim liticama iznad Vrulje, izgorjelo nešto borove šume i niskog rastinja na površini od oko 30 hektara.

Požar je gasilo gotovo 200 vatrogasaca s 37 vatrogasnih vozila, dodala je Hina.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.