Sjutra protestni skup ''Pobuni se-stop nasilju nad životinjama''
Foto: Prijatelji životinja

U Podgorici, Njegošev park u 18:30h

Sjutra protestni skup ''Pobuni se-stop nasilju nad životinjama''

Sjutra, sa početkom u 18:30 časova, u Njegoševom parku u Podgorici (na platou kod Njegoševog spomenika), održaće se protestni skup građana i ljubitelja životinja iz Podgorice i drugih crnogorskih gradova. Organizator skupa je NVO Prijatelji životinja Podgorica", a podržaće ga i većina ostalih organizacija za zaštitu životinja, saopšteno je iz NVO Prijatelji životinja.

Ističu da su povod za ovaj protestni skup sve učestaliji slučajevi nasilja, masovnog trovanja i ubijanja životinja, koji gotovo uvijek prolaze nekažnjeno, a samo oni rijetki počinioci prolaze sa izuzetno blagim kaznama. Takvo postupanje nadležnih organa samo motiviše počinioce krivičnih djela nad životinjama, da budu još suroviji. Poroblem je i pogrešan pristup lokalnih samouprava u rješavanju problema napuštenih životinja.

Kako napominju, Crna Gora još uvijek nema urađenu bazu podataka za čipovanje svih pasa i mačaka, kao i registrovanje svih odgajivačnica na teritoriji države. Na tome ova organizacija insistira već duže vrijeme, ali bez konkretnih rezultata, a mišljenja suda je to ključ rješavanja svih problema. U saradnji sa ostalim organizacijama koje sačinjavaju "Mrežu za zaštitu pasa i mačaka" pokušali su da sa nadležnim organima pronađu rješenje za probleme sa napuštenim životinjama, nesavjesnim vlasnicima, ilegalnim odgajivačnicama i sl. ali osim nekih obećanja, ništa više od toga nisu postigli. Zato su odlučili da uzmu stvar u svoje ruke i da izvrše maksimalan pritisak na nadležne.

''Ovaj protest biće samo početak naših daljih akcija. Pozivamo sve građane, ljubitelje životinja, nevladin sektor i ostale koji podržavaju naš rad, da nam se sjutra pridruže na protestu. Poziv smo uputili i svim nadležnim državnim i opštinskim institucijama, kao i predstavnicima inostranih Misija u  Crnoj Gori. Takođe pozivamo i sve medije da isprate ovaj događaj i obavijeste javnost o našim zahtjevima i daljim planovima, kao što su to i u prethodnom periodu radili'', navodi se u saopštenju.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.