Mostar: U požaru izgorjelo nekoliko kuća i štala
Ilustracija

Vatra sišla sa brda

Mostar: U požaru izgorjelo nekoliko kuća i štala

Požar koji je izbio na Gubavici, južno od Mostara, proširio se na Hodbinu gdje je izgorjela jedan štala i nekoliko napuštenih kuća.

Vlasnik izgorjele štale, Ibrahim Alađuz, kaže da je vatreni plamen s brda Hum sišao munjevitom brzinom i da se štala, uprkos intervenciji desetak mještana, nije mogla spasiti.

- Plamen koji je dolazio, vjetar je širio munjevitom brzinom. Ništa nismo mogli uraditi. Sin je uspio govedo izvesti iz štale, a 120 bala sena i štale u trenu su nestali - kazao je Alađuz.

Da nije bilo vatrogasaca, kako naglašava, ostao bi bez svega, jer u zadnji tren mu je spasena i porodična kuća.

Vatra je potpuno okružila Demivorića mahalu, gdje su ugrožene kuće porodice Matković i Demirović, a ništa bolje stanje nije ni u ostalim naseljenim mjestima ispod brda Hum.

Trenutno je stanje i dalje kritično, vatra je oko kuća, gori nisko raslinje i trava, vatrogasci se još uvijek bore s vatrenom stihijom, a pomažu im i mještani koji koriste naprtnjače i vodene pumpe kako bi spasili svoje domove i imovinu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.