Zajednički pobijedili vatrenu stihiju: Vatrogasci dobili bonus od 500 eura
Foto: Cetinje.me

Cetinje

Zajednički pobijedili vatrenu stihiju: Vatrogasci dobili bonus od 500 eura

Zahvaljujem se građanima na razumijevanju i podršci koju su nam dali tokom skoro dva mjeseca borbe sa požarima koji su zahvatili veliki dio crnogorske prijestonice. Lično sam se uvjerio da su hrabrost i požrtvovanje pripadnika Službe zaštite kao i drugih službi Prijestonice pobijedile u borbi sa vatrenom stihijom, kazao je gradonačelnik Aleksandar Bogdanović nakon današnje posjete Službi zaštite Prijestonice Cetinje.

''Moram pohvaliti i pripadnike MUP-a, Vojske Crne Gore, zaposlene u nacionalnim parkovima, vatrogasce iz drugih crnogorskih gradova, mještane sa ugroženih područja, sve dobrovoljace koji su pomogli i sve one druge koji su ponudili pomoć sa ciljem da se obuzda vatrena stihija koju je definitivno izazvao ljudski faktor. Zato smo danas podnijeli krivičnu prijavu protiv NN lica zbog izazivanja požara, čime su bili ugroženi životi i imovinu ljudi, a pričinjena znatna materijalna šteta'', saopštio je Bogdanović.

Služba zaštite će i dalje raditi u službi grada i građana i u narednom vremenu, biti na visini zadatka kao što je i do sada bila.

''Zato sam donio odluku da se, pored već najavljenog povećana do 35%, pripadnicima Službe zaštite isplati nagrada za sveukupan učina od po 500 eura za vanredne napore koje su uložili u borbi sa požarima. Takođe, cijenićemo i podršku Vlade Crne Gore i njenih državnih organa koji su, u veoma složenim okolnostima, pružali svestranu pomoć Cetinju kako bi se suzbili požari koji su bili aktivni skoro dva mjeseca. Prijestonica Cetinje neće zaboraviti pomoć i podršku koja je pružena u izuzetno teškim okolnostima, a znaće to da vrati na adekvatan način'', istakao je Bogdanović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.