Beč uvodi ulice za dječiju igru
Ilustracija

Beč uvodi ulice za dječiju igru

"Ulice u kojima djeca imaju pravo prednosti" novi su projekt Grada Beča.

Na bečke ulice za igru pozvani su svi - roditelji, djeca, bake i dede - a cijeli program osmislili su i vode profesionalni pedagozi koji će djecu animirati da se uključe u razne igre, počevši od igara s loptom, žongliranja, preskakanja užeta pa sve do kreativnih radionica, saopštile su vlasti tog grada,  prenosi N1 pozivajući se na Hinu.

Biće organizovani i poligoni, gdje će djeca uz moć volontera moći bez straha da uče da voze bicikle.

"Ulica za igru" način je da se javni prostor građanima ponudi na novi način, ističe član bečke gradske kancelarije za mlade Jurgen Černohorski.

„Beč je jedan od najbrže rastućih gradova, stoga je neophodno smišljati i nove načine korišćenja javnog prostora. Na taj način se poboljšava kvalitet života u gradu, a u centru svega je ulica kao mjesto sastanka i druženja. Mjesto, gdje se susjedi mogu bolje upoznati, popričati ili popiti kafu“, dodaje taj zvaničnik.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.