Situacija sa požarom u NP Lovćen pod kontrolom
ilustracija

Situacija sa požarom u NP Lovćen pod kontrolom

Direktor JPNPCG Elvir Klica je danas zajedno sa direktorom NP Lovćen Veselinom Živanovićem i svojim saradnicima obišao NP Lovćen i ocijenio da se požar, u ovom trenutku, drži pod kontrolom. Lokalizovanje i gašenje požara povremeno ometa vjetar koji iz časa u čas naizmjenično mijenja pravac i jačinu.

U gašenju požara, osim Službe zaštite NP Lovćen, danas su učestvovali i radnici za ambijentalnu higijenu i nadzornici Službe fizičke zaštite NP Durmitor i NP Skadarsko jezero kako bi pružili podršku i pomogli kolegama u NP Lovćen.

Pored Službi zaštite NPCG, u gašenju požara danas je učestvovala Vatrogasna jedinica Cetinje, Direktorat za vanredne situacije Vlade Crne Gore, Vojska Crne Gore, Lovačko-ribolovačko društvo Cetinje, Izviđački odred Gojko Kruška, mještani i volonteri. Posebnu zahvalnost duguju vatrogascima iz Vatrogasnih službi Podgorice, Nikšića, Budve, Tivta i svih sjevernih opština koji su svojim kolegama bili na ispomoći.

„Uzimajući u obzir cjelokupnu složenost situacije i ukupno višednevno angažovanje predstavnika svih institucija i organizacija u sistemu zaštite i spašavanja, kao i angažovanje mještana i volontera, želim da, ispred JPNPCG i u svoje lično ime, izrazim zahvalnost svima koji svih ovih dana učestvuju u gašenju požara”, izjavio je direktor Elvir Klica. 

U cilju definisanja daljih mjera, direktor JPNPCG se sastao sa Mirsadom Mulićem generalnim direktorom Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore, gradonačelnikom Prijestonice Aleksandrom Bogdanovićem i Ljubanom Tmušićem načelnikom Direkcije za civilnu zaštitu i humanitarnu pomoć, koji su nakon toga helikopterom obišli opožarena područja u NP Lovćen.

Podsjećamo da je 16.avgusta 2017, direktor JPNPCG Elvir Klica zajedno sa direktorom NP Veselinom Živanovićem nakon obilaska opožarenih područja u NP Lovćen inicirao održavanje sastanka sa gradonačelnikom Prijestonice Cetinje Aleksandrom Bogdanovićem, Službom zaštite i spašavanja Prijestonice, te predstavnicima Direktorata za vanredne situacije. S tim u vezi, sinoć je na Ivanovim Koritima održano zasijedanje Opštinskog štaba za zaštitu i spašavanje i nakon toga definisane hitne mjere i aktivnosti u cilju lokalizovanja požara u NP Lovćen. Takođe je Opštinski štab zajedno sa JPNPCG uputio apel svim građanima i organizacijama da pomognu u gašenju požara. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.