Indija: Klizište odnijelo dva autobusa, najmanje 46 mrtvih
Izvor:Twiter

Indija: Klizište odnijelo dva autobusa, najmanje 46 mrtvih

Najmanje 46 osoba je poginulo, a veliki broj je povrijeđen u velikom klizištu koje se obrušilo na dva putnička autobusa u sjevernoj indijskoj državi Humachal Pradesh.

Nesreća se dogodila u mjestu Kotpuri kada se na dio autoputa gdje su se zaustavili autobusi sručilo na tone mulja i kamenja. U klizištima su uništene i brojne kuće i veliki broj automobila, prenosi Anadolija.

Kako pišu lokalni mediji, autobusi su bili parkirani kako bi putnici napravili pauzu. Potom se klizište obrušilo na vozila koja su sletjela s puta i survala se u duboku klisuru.

"Spasilačke operacije su u toku kao da je zemlja u ratu. Dosad smo pronašli tijela 46 osoba. Trudimo se da obezbijedimo najbolju moguću medicinsku pomoć povrijeđenima", rekao je zamjenik komesara distrikta Mandi Sandeep Kadam. 

Poplave i klizišta su česta pojava u tom planinskom području tokom monsunske sezone koja traje od juna do septembra. 

 

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.