MUP pokrenuo postupak oduzimanja državljanstva Jokiću
Vladimir Jokić

Gradonačelniku Kotora

MUP pokrenuo postupak oduzimanja državljanstva Jokiću

Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je po službenoj dužnosti postupak za gubitak crnogorskog državljanstva gradonačelniku Kotora Vladimiru Jokiću, odmah nakon što je od Uprave policije dobilo Jokićevo uvjerenje o državljanstvu Republike Srbije dobijenom nakon 3. juna 2006. godine, pišu Dnevne novine.

Postupak je pokrenut po sili zakona, a predmet je vraćen kotorskim nadležnim organima koji će uzeti izjavu od Jokića, saopšteno je iz crnogorskog MUP-a Dnevnim novinama.

Taj list je i objavio informaciju da predsjednik kotorske opštine u trenutku kada je bio kandidat na odborničkoj listi za lokalne izbore ima i crnogorsko i srpsko državljanstvo, odnosno samo srpsko, budući da se crnogorsko gubi po sili zakona, uzimanjem državljanstva zemlje sa kojom Crna Gora nema potpisan sporazum, kao što je to u slučaju Srbije.

DN su početkom jula objavile da je Jokić srpski državljanin od 2013. godine, da je to postao na lični zahtjev, i potkrijepile tu informaciju uvjerenjem iz evidencije državljana Srbije – Gradske opštine Beograd. Nekoliko dana nakon toga, Jokić je javnosti pokazao potvrdu MUP-a Srbije u kojoj piše da nije na evidenciji državljana Srbije.

Potvrda je izdata 4. jula ove godine. Međutim, maltene u isto vrijeme on se u Gradskoj opštini Beograd vodio i dalje kao srpski državljanin, što potvrđuje uvjerenje izdato 6. jula, dakle dva dana nakon potvrde koju je kao dokaz da nije više državljanin Srbije priložio predsjednik kotorske opštine.

Izvor: Dnevne novine

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.