Vulin: Srbija će ostati vojno neutralna i neće uvoditi sankcije Rusiji
Aleksandar Vulin

MiG-ovi stižu po planu

Vulin: Srbija će ostati vojno neutralna i neće uvoditi sankcije Rusiji

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da se nada da će avioni "MiG" stići u Srbiju do kraja godine i da preostaju još tehničke procedure jer su administrativne već urađene, saopštilo je ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da je na sastanku sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom potvrdjena važnost opremanja Vojske Srbije novim sredstvima, prije svega avionima, tenkovima i borbenim vozilima, prenosi Beta.

Vulin je ponovio da Srbija neće ulaziti u vojne saveze ali i da neće uvoditi sankcije Rusiji.

"Svojim domaćinima sam rekao da smo vojno neutralni, da nema govora da ulazimo u bilo kakav vojni savez, ni u NATO, ni u ODKB, i da ćemo svakako nastaviti da se ponašamo prijateljski i naravno, u skladu sa našim interesima. Naš put, kada je riječ o EU savršeno je jasan i ja sam to rekao, ali kada je vojno odredjenje u pitanju, ostajemo neutralni i tako će i biti", izjavio je Vulin.

Vulin je zahvalio Šojguu na principijelnom stavu Rusije oko Kosova, kao i odnosu prema pripadnicima Vojske Srbije na "Medjunarodnim vojnim igrama", čijoj završnici prisustvuje.

On je u ime predsjednika Aleksandra Vučića pozvao Šojgua na proslavu godišnjice oslobodjenja Beograda 20. oktobra, kao priliku da se "zajednički potvrdi prijateljstvo" dvije zemlje.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.