U Hrvatskoj izgorjela jahta kojom su upravljala dva Crnogorca
FOTO: Arhiv Dubrovačko-Neretvanske županije

U Hrvatskoj izgorjela jahta kojom su upravljala dva Crnogorca

Dvojica neimenovanih državljana Crne Gore, članova posade luksuzne italijanske jahte “Lori” nisu povrijeđena u incidentu koji se sa tim brodom desio u noći između utorka i srijede u Hrvatskoj.

Naime, sinoć oko 1.30 sati ujutro u mašinskom prostoru 21-metarskoj jahti “Lori” koja je bila usidrena u uvali Kobaš na jugoistočnom dijelu poluostrva Pelješac, izbio je požar.

Četvoro putnika jahte – austrijskih državljana, tada  prema navodima hrvatske policije nisu bili na brodu već su se nalazili na kopnu, u jednom od restorana na Pelješcu.

Kapetan (28) i mornar (29) iz Crne Gore su pokušali ugasiti vatru u strojarnici jahte protivpožarnim aparatima, a kada u tome nisu uspjeli, skiper je “Lori”  uspio izvući iz uvale i odmaknuti od drugih jahti koje su bile na vezu ili usidrene u Kobašu, kako se požar ne bi prenio na njih, ali  gustu šumu koja okružuje tu uvalu.

U gašenje zapaljene jahte uključili su se lokalni vatrogasci iz Stona i Dubrovnika, kao i predstavnici Lučke kapetanije Dubrovnik. Požar je stavljen pod kontrolu oko 7 sati ujutro, ali je “Lori” neposredno nakon toga od pretrpljenih oštečenja trupa, potonula ispred uvale Kobaš.

Hrvatske vlasti pokrenule su istragu o uzrocima ove pomorske nesreće, kao i sanaciju eventualnog zagađenja od požara i potonuća jahte.

Vijesti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.