Podgoričanin, već potraživan zbog  krivičnih djela u Njemačkoj i B. Polju, uhapšen zbog krađa
Ilustracija

Sproveden u Spuž

Podgoričanin, već potraživan zbog krivičnih djela u Njemačkoj i B. Polju, uhapšen zbog krađa

Podgoričanin P.V.(32) uhapšen je zbog sumnje da je tri razbojništva u Glavnom gradu od kraja jula do dana na štetu marketa, pošte i kladionice uz prijetnju pištoljem, otuđivši ukupno 1.290 eura.

Kako je saopštila Uprava policije, kriminalistička obrada naime upućuje na sumnju da je P.V, 30. jula ove godine oko 16,30 časova, maskiran i uz prijetnju pištoljem od radnice marketa Idea u ulici Đoka Miraševića otuđio 290 eura pazara.

On je takođe, kako se sumnja, na isti način od zaposlenog iz poslovnice Pošte Crne Gore u ulici Jovana Popovića Lipovca 3. avgusta oko 14,30 časova otuđio 700 eura.

Sumnja se i da je na opisani način juče, 8. avgusta oko 13,45 časova, od radnice kladionice Lob u ulici Boša Buhe otuđio pazar u iznosu od 300 eura.

"Osumnjičeni je identifikovan i lišen slobode zahvaljujući operativnim i kriminalističkim mjerama i radnjama koje su sproveli službenici CB Podgorica. Službenici podgoričke policije su pronašli i dio otuđenog novca koji će biti vraćen oštećenim licima.Osumnjičeni P.V. će, uz posebni izvještaj kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnijetih po nepoznatom izvšiocu, biti priveden nadležnom državnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio tri krivična djela razbojništvo", piše u policijskom saopštenju.

Kako se dalje navodi, P.V. se inače potraživao potragom koja je bila raspisana na nacionalnom nivou zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od sedam godina, a zbog počinjenih krivičnih djela u SR Njemačkoj i Bijelom Polju.

"Budući da je predmet iz Njemačke ustupljen našim pravosudnim organima, nakon završene procedure zbog osnovane sumnje da je počinio tri predmetna krivična djela razbojništvo u Podgorici, P.V. će biti sproveden u ZIKS radi izdržavanja pomenute kazne zatvora", zaključuju iz UP.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.