Ubistvo Gordane Dašić iz Plava: Dokazi vode do osobe iz Bara
Ilustracija

Proširena istraga

Ubistvo Gordane Dašić iz Plava: Dokazi vode do osobe iz Bara

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju još prikuplja dokaze o brutalnom razbojništvu i ubistvu Gordane Dašić (84) u Brezojevici kod Plava i prebijanju njenog supruga, nakon čega će biti utvrđeno da li ima osnova da se istraga protiv Marka Šoškića (24) iz Brezojevice i Aleksandra Konatara (35) iz Bijelog Polja, proširi na još osoba.

To je za Dnevne Novine potvrdio Viši državni tužilac i portparol Hasan Lukač koji je naveo da su do sada saslušani osumnjičeni i pomagač-prikrivač ovog zločina, te oštećeni Vuk Dašić.

“Osumnjičeni Šoškić je tokom saslušanja pominjao poznanstvo sa izvjesnom osobom B.B. iz Bara. Na osnovu prikupljenih dokaza znaće se kakva je bila uloga te osobe u ovoj krivično pravnoj stvari, a takođe će se intenzivno raditi na tome da se ustanovi da li je još neko uključen u sve ovo“, kazao je Lukač za DN.

U naredbi za sprovođenje istrage stoji, da su 31. maja ove godine, oko ponoći, u mjestu Brezojevice, kod Plava, u namjeri da od oštećenih Vuka i Gordane Dašić oduzmu novac, po prethodnom dogovoru i iz koristoljublja, Šoškić i Konatar sa umišljajem lišili života Gordanu, a pokušali da liše života i Vuka.

Naredbom za sprovođenje istrage obuhvaćen je i Nikola Knežević zbog neprijavljivanja krivičnog djela,ali, njemu, za razliku od Šoškića i Konatara, nije određen pritvor.

Na osnovu obdukcionog nalaza Gordane Dašić utvrđeno je da je ubijena a na njenom tijelu je tom prilikom konstatovano više povreda.

U Forezničkom centru u Danilovgradu još rade DNK analizu izuzetih materijalnih dokaza izuzetih sa lica mjesta, što će omogućiti da se do tančnina rasvijetli ovaj zločin.

Šoškić i Konatar su priznali da su počinili razbojništvo, međutim kada je u pitanje prebijanje i ubistvo starice, međusobno su optuživali jedan drugog.

Šoškić je dvaput saslušavan u tužilaštvu i kao glavnog počinioca označio Konatara dok je Konatar nedavno, u otvorenom pismu objavljenom posredstvom advokata, kao glavnog aktera svirepog zločina označio upravo Šoškića.

Dnevne novine/Cdm

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.