Sarajevo, Zagreb i Ljubljana najhladniji glavni gradovi regiona
Zagreb

Sarajevo, Zagreb i Ljubljana najhladniji glavni gradovi regiona

Sa izmjerenih 19 stepeni Celzijusa Sarajevo, Zagreb i Ljubljana jutros su bili najhladniji glavni gradovi u regiji.

Kako je jutros u većem dijelu regiona zahladnilo u odnosu na tropske vrućine kakve su zabilježene proteklih dana pokazuje i da je u Beogradu izmjereno 21 stepen, dok je u Mariboru bilo stepen manje - 20, javlja Anadolija.

Istovremeno u južnom dijelu regiona je i dalje toplo pa je tako jutros u Skoplju izmjerena temperatura od 26 stepeni, Tirani 27, Mostaru 28, a Podgorici čak 30 stepeni Celzijusa.

Nakon današnjeg kratkotrajnog pogoršanja vremena, od sjutra se već najavljuje stabilizacija i nove vrućine koje će posebno biti izražene sredinom sedmice.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.