Odbačena žalba:  40 godina robije ubici i silovatelju male Anđeline
Vladica Rajković Foto: V. N.

Odbačena žalba: 40 godina robije ubici i silovatelju male Anđeline

Apelacioni sud u Nišu odbacio je, kao neosnovanu, žalbu odbrane Vladice Rajkovića (29), iz zaječarskog sela Vratarnica, i potvrdio presudu Višeg suda u Zaječaru kojom je on osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora zbog silovanja i teškog ubistva trogodišnje Anđeline Stefanović, kao i ubistva komšinice Dragane Stankovič (47).

Podsjetimo, odbrana Rajkovića tražila je novo suđenje jer je smatrala da on u trenutku kada je silovao i ubio malu Anđelinu bio u stanju teškog pijanstva, zbog čega mu je uračunljivost bila bitno umanjena. Advokati su tvrdili i da je načinjen niz propusta, jer je krv ubice iz Vratarnice na analizu uzeta gotovo 14 sati od momenta kada je počinjen taj stravičan zločin, pa je ispalo da ‘’bio pripit dok je, zapravo, bio u stanju teškog pijanstva”, pišu Novosti.

Apelacioni sud je, na osnovu izvedenih dokaza, ustanovio da nema elemenata za poništenje presude i potvrdio presudu Višeg suda u Zaječaru, čime je ona i zvanično postala pravosnažna.

Podsjetimo, Vijeće, kojem je predsjedavao sudija Ivan Bogdanović, Rajkovića je osudilo na 40 godina robije zbog teškog ubistva male Anđeline. Za silovanje djeteta optuženom je odmjereno dodatnih 15 godina i isto toliko za ubistvo Dragane Stanković, koju je usmrtio čekićem. Međutim, kako u srpskom zakonodavstvu nema sabiranja kazni, Rajković je osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.