Dačić o Kosovu: Razgraničenje jedini trajni kompromis
Ivica Dačić

"Što je srpsko i što je albansko"

Dačić o Kosovu: Razgraničenje jedini trajni kompromis

Šef srpske diplomatije, Ivica Dačić ocijenio je da je razgraničenje na ono "što je srpsko i što je albansko", "jedno moguće trajno kompromisno rješenje" u dijalogu o Kosovu.

Dačić je u autorskom tekstu za "Blic"  najavio je da će sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je i pokrenuo pitanje unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, provjeriti mogućnost razgraničenja na tom prostoru.

"U dogovoru Srba i Albanaca to je jedno moguće trajno kompromisno rješenje, uz poseban status za naše crkve i manastire i uz Zajednicu srpskih opština na jugu Kosova. Ako se ispostavi da je to nemoguće, ili da je neprihvatljivo, neću biti nesrećan nego ću probati da dam doprinos u pronalaženju trajnog i realnog rješenja", kazao je Dačić.

Prema njegovim rečima, dijalog o Kosovu i Metohiji daje odgovor na pitanje "koliko je Srbija zrela".

"Kosovo jeste naša vrijednost ali samo u onoj mjeri u kojoj se i sami prema njemu tako ponašamo. Mi smo ti koji mu određujemo vrijednost i važnost uz samo jedan uslov, uslov svih uslova naše budućnosti. Ona ne smije da bude krvava i to mora da bude naša crvena linija", kazao je Dačić.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.