Pejak: CG će postati
Vesko Pejak

Ekonomsko državljanstvo

Pejak: CG će postati "divlji zapad" za mnoge sumnjive ličnosti

Iza programa ekonomskog državljanstva, koji je pokrenula Vlada, ne stoje političke igre, niti se pravi sigurna kuća za ljude koji bježe od nečega, već je glavni cilj otvaranje novih radnih mjesta, poručuju iz Vlade.

U Vladi vjeruju da će ovim programom privući brojne investicije i biti svijetla tačka među državama koje su se odlučile na ovakav potez.

No, u Alternativi CG tvrde  da će ovo će biti samo mogućnost da neko "zaradi" na državnom pečatu.

"Javnost se sjeća slučajeva davanja tog državljanstva ljudima koji su bili optuženi za kriminal i korupciju. Istovremeno dok se mi pitamo da li da nekim strancima damo državljanstvo Crne Gore, imamo oko 30 000 stanovnika Crne Gore (izbjeglica) koji čitavog života čekaju da dobiju naše državljanstvo. Par članova Alternative koji su ovdje odrasli, školovali se i liječili čitavog života - nemaju pravo na državljanstvo jer su ocijenjeni kao "opasnost za Crnu Goru".  30 000 građana Crne Gore su postali "opasnost za Crnu Goru" a mi se pitamo da li je dobro da ljudima koji su na sumnjiv način stekli novac damo državljanstvo. Kao i uvijek postajemo smiješni ne samo normalnim građanima Crne Gore, već i svijetu. Sigurno je da će Crna Gora uskoro postati "divlji zapad" za mnoge sumnjive ličnosti koje će dolaziti ovdje pošto prekrše sve moguće zakone u svojoj zemlji. Tako će nas gledati i ostatak svijeta - kao zemlju u koju je opasno doći", kazao je za portal Kodex funkcioner Alternative CG Vesko Pejak. 

On poručuje da taj Zakon treba modifikovati i naložiti da naše državljanstvo mogu da dobiju SAMO neosuđivani pojedinci protiv kojih se u zemlji iz koje dolaze ne vodi nikakav postupak.

" Onda će i Alternativa podržati "ekonomsko državljanstvo"", zaključio je Pejak.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.