Znate li šta se desi sa organizmom ako progutate spermu?
Ilustracija

Nikad nećete pogoditi

Znate li šta se desi sa organizmom ako progutate spermu?

Frank Madeo i Tobias Ajzenberg, istraživači Univerziteta Karl-Franzens u Gracu su otkrili da postoji vrlo efikasno oružje protiv starenja. A to čudo zove se sperma!

Rezultati istraživanja iz šest zemalja su upoređeni i rezultati su bili zapanjujući! Razlog zbog kojeg nas seks drži mladima jeste stvar poznata kao spermidin. U muškim semenim tečnostima nalazi se u velikim količinama. Spermidin ima sposobnost da obnovi oštećene ćelije i na taj način uspori proces starenja, prenosi Avaz.ba.

Ovim lijekom se mogu liječiti čak i anksioznost i depresija.

Do sada, znali smo da ejakulat obiluje vitaminima i proteinima. Dokaz postojanja spermidina je, sa druge strane, prava senzacija! Pomoću spermidina mogu se izlečiti čak i bolesti poput Alzhajmerove i Parkinsonove.

Ajzenberg je siguran: "Ovo je kao da smo pronašli sveti gral protiv starenja. Prekretnica za čovječanstvo!"

Kome je odvratno da unese ovako nešto, može probati i sa grejpfrutom, sojom ili žitaricama, koju imaju nevjerovatan učinak protiv starenja. No, u daleko manjim koncentracijama od sjemene tečnosti.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.