Njemačka: Najmanje 31 osoba povrijeđena u sudaru autobusa i kamiona
Foto: Printscreen/Twitter

Bavarska

Njemačka: Najmanje 31 osoba povrijeđena u sudaru autobusa i kamiona

Najmanje 31 osoba povrijeđena a 17 se vode kao nestale nakon sudara autobusa i kamiona koji se jutros dogodio kod njemačkog grada Minberga, javljaju agencije.

Portparol njemačke policije Irene Brandenštajn saopštila je kako je više osoba povrijeđeno u jutrošnjem sudaru kamiona i autobusa u kojem se nalazilo 46 putnika i dva vozača.

Brojne ekipe hitne medicinske pomoći i ambulantni helikopteri su na mjestu nesreće kako bi pomogli unesrećenim putnicima u autobusu koji se nakon sudara zapalio.

Saobraćaj na autoputu A9 je privremeno obustavljen, a nadležne službe vrše uviđaj na mjestu nesreće.


 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.