Podignuta optužnica protiv Marin Le Pen
Marin Le Pen

Saslušana danas

Podignuta optužnica protiv Marin Le Pen

Protiv predsjednice ekstremne desnice Marin Le Pen danas je u Francuskoj pravosuđe podignuta optužnica u okviru istrage rada njenih pomoćnika i poslanika u Evropskom parlamentu, izjavio je danas njen advokat.

"Marin Le Pen je danas otišla na saslušanje kod sudija koji su podigli optužnicu", izjavio je njen advokat Rodolf Bosli i najavio žalbu, prenosi Beta.

Marin Le Pen je ranije bila osumnjičena za prevaru Evropskog parlamenta od nekoliko stotina hiljada eura, nesnovano isplaćenih poslanicima njene stranke Nacionalni front.

Evropska služba za suzbijanje prevara optužila je prije nekoliko mjeseci članove njene stranke da su koristili saradnike za svoje političke aktivnosti, iako su oni na platnom spisku parlamenta.

Francusko pravosuđe je potom otvorilo istragu o tome.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.