Hrvatska nastavlja da podržava Crnu Goru na putu ka EU
Susret Maletić-Vuksanović

Susret Vuksanović-Maletić u Briselu

Hrvatska nastavlja da podržava Crnu Goru na putu ka EU

Poslanik Hrvatske građanske inicijative i predsjednik Odbora za evropske integracije Skupštine Crne Gore Adrijan Vuksanović danas se u Briselu sastao s Ivanom Maletić, hrvatskom poslanicom u Evropskom parlamentu. Maletić je iskazala veliki interes za stanje hrvatske zajednice u Crnoj Gori, naročito iz perspektive integracionih procesa.

Kako je saopšteno iz Hrvatske građanske inicijative, sastanak je dogovoren na nedavnom susretu u Strazburu, na zasjedanju POSP - a.

Maletić je izrazila podršku crnogorskom putu ka Evropskoj uniji i zadovoljstvo što su pripadnici njenog naroda davali i daju značajan doprinos na tom putu, istovremeno njegujući svoj identitet.

Sagovornici su dogovorili i konferenciju u Crnoj Gori, gdje bi Maletić prenijela dio svojeg iskustva i znanja iz oblasti evropskih integracija, a u cilju pune podrške Crnoj Gori u integracionom procesu. Planirano je da ovaj značajan događaj bude nakon ljetne pauze.

Adrijan Vuksanović je zahvalio sagovornici na njenim aktivnostima i radu, a prije svega na interesu, kako za Hrvate u Crnoj Gori, tako i za samu državu Crnu Goru.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.