Potonuo brod sa migrantima u Sredozemnom moru: Nestalo 126 osoba
Ilustracija

Potonuo brod sa migrantima u Sredozemnom moru: Nestalo 126 osoba

Najmanje 126 osoba se vodi kao nestalo nakon potonuća broda koji je iz Libije ka Italiji Sredozemnim morem prevozio migrante.

Potparol Međunarodne organizacije za migracije (IOM) Flavio Di Giakomo saopštio je kako se brodolom dogodio u libijskim vodama Sredozemnog mora i da su spasilačke ekipe na mjestu nesreće pronašle i spasile četiri osobe, javlja Anadolija.

Pozivajući se na izjave preživjelih, Giakomo je kazao da je brod potonuo nakon što su krijumčari ukrali motor plovila.

Većina nestalih migranata porijeklom je iz Nigerije i Sudana.

Agencija Ujedinjenih nacija za migracije ranije je saopštila da je u prva četiri mjeseca ove godine preko Sredozemnog mora u Evropu došlo 44.209 migranata i izbjeglica. Najveći broj njih stigao je u Italiju, zatim u Grčku, Kipar i u Španiju.

U istom periodu, u brodolomima je život izgubilo ili nestalo ukupno 966 migranata na sredozemnoj ruti koja povezuje sjever Afrike i jug Italije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.