REVOLUCIJA: Stižu sladoledi od povrća
Ilustracija

Briga o zdravlju

REVOLUCIJA: Stižu sladoledi od povrća

Poslastičarnice već dugo u svojoj ponudi najslađeg ljetnjeg osvježenja nemaju samo sladolede sa ukusom vanile ili jagode, ali u Njemačkoj specijalisti za izradu sladoleda sada nude sladolede sa ukusom povrća.

Tako poslastičarnica "Oak & Ice" u Berlinu prodaje sladoledne kupove od cvekle, dok druga poslastičarnica, samo nekoliko ulica dalje, nudi sladoled sa ukusom krastavca i mente.

U međuvremenu, organizatori sladolednog sajma "Gelatissimo International", koji će se održati iduće godine u Štutgartu, kažu da u budućnosti očekuju još više sladoleda sa ukusom povrća.

"Neobične kombinacije poput voća sa spanaćem, šargarepom, tikvicama, listovima nane, travama i začinima, već sada su dostupni", navodi se u najavi ovog festivala sladoleda, prenosi N1 pozivajući se na Hinu.

Kao što je slučaj i s mnogim drugim najnovijim prehrambenim ludostima, iza ideje o sladoledu sa ukusom povrća stoji briga o zdravlju, s obzirom na to da se povrće povezuje s većom brigom o zdravlju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.