Novi pretresi i hapšenja britanske policije zbog napada u Londonu

Novi pretresi i hapšenja britanske policije zbog napada u Londonu

Britanska policija nastavila je istragu o terorističkom napadu u kojem je u subotu ubijeno sedam osoba u centru Londona, a uporedo sa novim hapšenjima, otkriven je i identitet jedne žrtve.

"Pripadnici policijskog Odjeljenja za borbu protiv terorizma su jutros izvršili pretres na još dvije adrese u kvartovima Njuhem i Beking", saopštila je londonska policija.

U saopštenju se navodi da je tokom pretresa uhapšeno nekoliko osumnjičenih osoba, ali nije preciziran broj uhapšenih.

Uporedo s tim, policija je otkrila identite prve od sedam smrtno stradalih žrtava u prošlosubotnjem terorističkom napadu, a riječ je o Kanađanki Khristine Arčibald koju su napadači pregazili kombijem na Londonskom mostu.

Ljekari se u bolnicama i dalje bore za živote 21 povrijeđene osobe.

Gradonačelnik Londona Sadik Kan pozvao je mještane tog grada i turiste da danas prisustvuju komemoraciji žrtvama koja će biti održana u centru grada.

Premijerka Velike Britanije Tereza Mej je saopštila da će prijevremeni parlamentarni izbori u toj zemlji biti održani u četvrtak kako je i planirano.

Najmanje sedam osoba je poginulo, a 48 povrijeđeno u subotnjem terorističkom napadu koji se dogodio u srcu Londona. Napad se dogodio kada su napadači kombijem udarali pješake na Londonskom mostu, a potom napustili vozilo i noževima napali ljude kod tržnice Borou, gdje je policija ubila svu trojicu napadača. 

Policija je napad okarakterisala kao teroristički, a do sada je uhapšeno 12 osumnjičenih osoba.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.